loader image

04.07.2023. LJUBAV / LOVE – Marko Šošić

srp 3, 2023

U utorak, 4. srpnja 2023. u Galeriji Kninskog muzeja, otvara se izložba dr.art. Marka Šošića pod nazivom Ljubav.

Marko Šošić rođen je u Vinkovcima (1975.).

Na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, Sveučilišta u Mostaru, diplomirao je na odjelu slikarstva u klasi prof. art. Ante Kajinića 2001. godine.

Na Doktorskom je poslijediplomskom studiju slikarstva pri Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu 2015. godine stekao naslov doktora slikarstva, pod mentorstvom prof. art. Igora Rončevića i prof. dr. sc. Marcela Bačića.

Zaposlen je na mjestu izvanrednog profesora na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku. Autor je sveučilišnog udžbenika „Likovna kultura i likovne tehnike“ (2019.), osnivač međunarodne izložbe nastavnika i studenata učiteljskih fakulteta (aexpo.org i aexpo-futura.eu). Voditelj je Likovne radionice Dječjeg doma Sv. Ana u Vinkovcima od 2018. godine.

Osim likovne pedagogije, aktivan je u vlastitoj umjetničkoj produkciji. Izražava se u tradicionalnom mediju štafelajne slike, kombinirajući suvremene motive pop-kulture i eksperimentalne materijale s onima iz povijesti umjetnosti. U svom slikarstvu istražuje oniričke prostore sna (sna kao slike, ne u semantičkom smislu tumačenja sadržaja), ljudskoga tijela kao znaka specifičnih psiholoških stanja pojedinca, svakodnevnih grotesknih situacija koje smješta na pozornicu slikarskoga polja i posebne atmosfere.

Izlagao je na 22 samostalne izložbe te na preko 50 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu.

KONTAKT

Marko Šošić

Email: marko.sosic100@gmail.com

Web: markososic.com

Share This